divendres, 21 de juny del 2024

dimarts, 18 de juny del 2024

dimarts, 11 de juny del 2024

NATACIÓ

Barcelona (La Barceloneta)

Homenatge a la Natació amb les quatre especialitats olímpiques dels jocs de 1992 
(d'esquerra a dreta: salts, sincronitzada, natació i waterpolo)
Autor: Alfredo Lanz (2004)
 

dissabte, 8 de juny del 2024

dijous, 6 de juny del 2024

dilluns, 3 de juny del 2024

EL PODER DE LA LLUM



ELS POSTS D'AQUESTA SETMANA SÓN PROGRAMATS JA QUE ESTARÉ UNS DIES FORA


Pavelló Mies van der Rohe, Barcelona (Montjuïc)


El pavelló de Barcelona, obra simbòlica del Modernisme Arquitectònic, va ser projectat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich com a pavelló nacional d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929. Va ser construït amb vidre, acer i diferents classes de marbre i un cop clausurada l’exposició, va ser desmuntat. 
L'any 1980, Oriol Bohigas des de l'Ajuntament de Barcelona, va impulsar la reconstrucció i Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici i Fernando Ramos van ser els arquitectes que es van encarregar de la recerca de la documentació històrica i van dirigir la reconstrucció del pavelló. Va ser re-inaugurat el 1986 en el seu emplaçament original.

El pabellón de Barcelona, obra simbólica del Modernismo Arquitectónico, fue proyectado por Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich como pabellón nacional de Alemania para la Exposición Internacional de Barcelona de 1929. Fue construido con cristal, acero y diferentes clases de mármoles y una vez clausurada la exposición, fue desmontado.
En el año 1980, Oriol Buhigas desde el Ayuntamiento de Barcelona, impulsó la reconstrucción y Ignasi de Solá-Morales, Cristian Cirici y Fernando Ramos fueron los arquitectos que se encargaron de recopilar la documentación histórica y dirigir las obras de  reconstrucción del pabellón. Fue re-inaugurado en el año 1986 en su emplazamiento original.