Vaig estar fent diverses proves amb diferents imatges i finalment aquesta es la que més em va agradar ja que dona una visió una mica diferent de la que habitualment tenim d'aquest edifici. Gràcies pel comentari. Una abraçada
Aquest meravellós edifici, veí de la Casa Batlló de Gaudi, va ser construït pel gran arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch l'any 1898 per encàrrec de l'industrial xocolater Antoni Amatller i Costa. Avui en dia, les Xocolates Amatller seguixen sent una referència pels bons gourmets. Com molt bé dius, xocolata negra i de la bona. Gràcies per la teva visita. Una abraçada
Tens tota la raó. La seva familia eren xocolaters des del 1797 i ell a banda de seguir la tradició industrial familiar, també va ser col·leccionista d'art i fotògraf. Sembla ser que aprofitava els seus viatges a Cuba i al Nord d'Àfrica buscant nous mercats i matèria prima per la seva industria, per realitzar fotografies de gran qualitat. De fet, jo recordo algunes exposicions (fa 2 o 3 anys) als baixos de la mateixa Casa Amatller sobre les seves fotografies de viatges al Marroc i Egipte. Gràcies pel teu comentari que m'ho ha fet recordar. Una abraçada
La familia Amatller son industriales chocolateros desde 1797. En 1898 Antoni Amatller, encargó al gran arquitecto modernista Josep Puig i Cadafalch que transformara la vieja casa que habia comprado y este la convirtió en una auténtica joya que hoy en dia podemos ver en pleno Paseo de Gràcia, justo al lado de la famosa Casa Batlló de Gaudí. Además, Antoni Amatller era coleccionista de arte y fotógrafo, ya que en los viajes que hacia por motivos comerciales, los aprovechava para plasmar y dar a conocer fotograficamente culturas poco conocidas en aquella época como las del Norte de Africa o Cuba. En los últimos años se han realizado varias exposiciones fotográficas sobre los viajes del Sr.Amatller en los bajos de esta casa, que actualmente también es el centro de interpretación del Modernismo de Barcelona. Espero haber sabido explicarte un poco la história esta de los chocolateros. Un abrazo
Bon treball de laboratori, Josep, com un alquimista has transformat la xocolata blanca en una de 99% de cacau. Pot semblar amarga, però a qui agrada, és el súmmum. M'agrada el resultat. Una abraçada.
Quin bon detall arquitectònic i amb el plus de la nocturnitat que ens ofereix una visió original de l'escena.
ResponEliminaBon resultat que ens permet recórrer plàcidament les capritxoses formes, felicitats.
Una abraçada.
Vaig estar fent diverses proves amb diferents imatges i finalment aquesta es la que més em va agradar ja que dona una visió una mica diferent de la que habitualment tenim d'aquest edifici.
EliminaGràcies pel comentari.
Una abraçada
Xocolata negra i de la bona...
ResponEliminaBon homenatge al fotògraf.
Amic mai no l'havia vista tan bonica!
Bon cap de setmana!
Aquest meravellós edifici, veí de la Casa Batlló de Gaudi, va ser construït pel gran arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch l'any 1898 per encàrrec de l'industrial xocolater Antoni Amatller i Costa. Avui en dia, les Xocolates Amatller seguixen sent una referència pels bons gourmets. Com molt bé dius, xocolata negra i de la bona.
EliminaGràcies per la teva visita.
Una abraçada
L'Antoni Amatller era també fotògraf o m'he fet un lio???
EliminaJo crec haver vist fotos seves...ara dubte...
Tens tota la raó. La seva familia eren xocolaters des del 1797 i ell a banda de seguir la tradició industrial familiar, també va ser col·leccionista d'art i fotògraf. Sembla ser que aprofitava els seus viatges a Cuba i al Nord d'Àfrica buscant nous mercats i matèria prima per la seva industria, per realitzar fotografies de gran qualitat. De fet, jo recordo algunes exposicions (fa 2 o 3 anys) als baixos de la mateixa Casa Amatller sobre les seves fotografies de viatges al Marroc i Egipte. Gràcies pel teu comentari que m'ho ha fet recordar.
EliminaUna abraçada
Me gustan los detalles arquitectonicos, pero me pierdo un poco con los xocolaters.
ResponEliminaIntentaré investigar un poco sobre ellos.
Un abrazo.
La familia Amatller son industriales chocolateros desde 1797. En 1898 Antoni Amatller, encargó al gran arquitecto modernista Josep Puig i Cadafalch que transformara la vieja casa que habia comprado y este la convirtió en una auténtica joya que hoy en dia podemos ver en pleno Paseo de Gràcia, justo al lado de la famosa Casa Batlló de Gaudí. Además, Antoni Amatller era coleccionista de arte y fotógrafo, ya que en los viajes que hacia por motivos comerciales, los aprovechava para plasmar y dar a conocer fotograficamente culturas poco conocidas en aquella época como las del Norte de Africa o Cuba. En los últimos años se han realizado varias exposiciones fotográficas sobre los viajes del Sr.Amatller en los bajos de esta casa, que actualmente también es el centro de interpretación del Modernismo de Barcelona.
EliminaEspero haber sabido explicarte un poco la história esta de los chocolateros.
Un abrazo
Gracias, Josep. Te agradezco la explicación.
Eliminame han enriquecido aún más la imagen conociendo su historia.
Muchas gracias y un abrazo.
Bon treball de laboratori, Josep, com un alquimista has transformat la xocolata blanca en una de 99% de cacau. Pot semblar amarga, però a qui agrada, és el súmmum. M'agrada el resultat.
ResponEliminaUna abraçada.
Si Manel, on hi hagi una bona presa de xocolata negra ....
EliminaUna abraçada