Això es el que diuen que expressa la figura de Bernini de la Fontana dei quattro fiumi de la Piazza Navona,
quan mira l'arquitectura de l'església de Santa Agnesse , obra de Borromini, el seu gran rival artístic de l'època.
La Fontana dei Quattro Fiumi és, en la meva opinió, una de les obres cabdals en escultura. Hi ha tal quantitat de detalls que les possibilitats en el tipus de fotografia que t'agrada, que ens agrada, són immenses. La perspectiva buscada, sense mostrar el rostre, expressa perfectament la idea que comentes. Senzillament fantàstica. Salut.
No voldria ser aixafaguitarres, però les obres de construcció de la façana de l'església de Santa Agnés, Borromini les va començar uns quants anys després que aquesta font fos instal·lada.
Curiosament, igual que aquesta figura que simbolitza el Riu de la Plata, la figura que simbolitza el riu Nil també està encarada a la façana de Borromini, i també es diu que duu la cara tapada per no veure-la, però el simbolisme és un altre: Duu la cara tapada perquè en l'època de Bernini encara no s'havien descobert les fonts del Nil.
Manel, Roma, sense les fonts, especialment de Bernini, no seria el mateix. N'hi ha de meravelloses, però realment, aquesta dels quatre rius s'emporta el número 1 en el podi. Una abraçada
Estimat Assur, Si no fossis "aixafaguitarres" no series tu, je,je. Ja sabem que el que es diu popularment poques vegades s'acosta a la realitat, i en aquest cas, ja imagino que es així, de fet en el peu de foto ja dic que es el "que diuen". De totes maneres, tot i ser "llegenda urbana", a que queda bé?. Una abraçada i gràcies per les teves visites i comentaris.
La Fontana dei Quattro Fiumi és, en la meva opinió, una de les obres cabdals en escultura. Hi ha tal quantitat de detalls que les possibilitats en el tipus de fotografia que t'agrada, que ens agrada, són immenses. La perspectiva buscada, sense mostrar el rostre, expressa perfectament la idea que comentes. Senzillament fantàstica.
ResponEliminaSalut.
No voldria ser aixafaguitarres, però les obres de construcció de la façana de l'església de Santa Agnés, Borromini les va començar uns quants anys després que aquesta font fos instal·lada.
ResponEliminaCuriosament, igual que aquesta figura que simbolitza el Riu de la Plata, la figura que simbolitza el riu Nil també està encarada a la façana de Borromini, i també es diu que duu la cara tapada per no veure-la, però el simbolisme és un altre: Duu la cara tapada perquè en l'època de Bernini encara no s'havien descobert les fonts del Nil.
Manel,
ResponEliminaRoma, sense les fonts, especialment de Bernini, no seria el mateix. N'hi ha de meravelloses, però realment, aquesta dels quatre rius s'emporta el número 1 en el podi.
Una abraçada
Estimat Assur,
ResponEliminaSi no fossis "aixafaguitarres" no series tu, je,je. Ja sabem que el que es diu popularment poques vegades s'acosta a la realitat, i en aquest cas, ja imagino que es així, de fet en el peu de foto ja dic que es el "que diuen". De totes maneres, tot i ser "llegenda urbana", a que queda bé?.
Una abraçada i gràcies per les teves visites i comentaris.