dijous, 27 de març del 2014

FARMÀCIA CASES (1864)

localització: Plaça de la Llana 11, Barcelona


Aquesta farmàcia sempre ha estat de la familia Cases, va obrir amb el nom de Cases Puchades però des de fa anys es Cases Parés. 
El realment trist es que després de 150 anys des de la seva fundació, aquest mes de març ha tancat portes.

Esta farmacia siempre ha sido de la familia Casas, abrió con el nombre de Casas Puchades pero desde hace años es Cases Parés. Lo realmente triste es que después de 150 años desde su fundación, este mes de marzo ha cerrado puertas.

40 comentaris:

  1. I can see this house and farmacia has been a beutiful historia. Shade it end now.
    I love your image, you can find everything nice.
    Un abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. It is a shame that many of these businesses with long history, have to close.
      Halaus

      Elimina
  2. Estos comercios antiguos es una lastima que se pierdan y no somos nosotros los culpables. Esta serie me gusta por lo que de atemporal tiene y por como nos estás mostrando lugares emblemáticos de Barcelona. Un abrazo Josep.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes razón, esa liberación de la ley de alquileres está haciendo mucho daño. Parece ser que el ayuntamiento ha tomado cartas en el asunto y prohibe a los nuevos inquilinos hacer obras en el establecimiento durante 24 meses, con lo cual supongo que se frenará un poco todo este proceso.
      Un abrazo Luis

      Elimina
  3. Aunque se entiende el cierre de estos establecimientos debido a la crisis económica, no deja de ser un desastre porque se pierde una parte de la cultura y esencia de las ciudades. Afortunadamente, en cuanto a farmacias todavía quedan algunos ejemplos fantásticos en cualquier ciudad.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes razón, peró estos establecimientos son los que dan personalidad a una ciudad.
      Un abrazo

      Elimina
  4. De mica en mica, avui un, demà un altre, els establiments centenaris van desapareixen, i és una autèntica llàstima perquè formen part de la història de la ciutat.
    El repartidor en moviment dóna vida a la imatge.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord Manel. En tenia vàries d'imatges i vaig preferir posar aquesta, encara que no fos la que tingués millor definició, precisament pel repartidor.
      Una abraçada

      Elimina
  5. Buena composición muy dinámica y el personaje perfectamente colocado.

    ResponElimina
  6. Gran y dinámica composición que además nos vale para conocer un rinconcito mas de la bella ciudad de Barcelona, muy bonita, un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta plazoleta es una auténtica joya, bien escondida peró perfectamente accesible.
      Un abrazo Jesus

      Elimina
  7. M'agrada com incorpores, en aquesta série, sempre un element humà a les imatges. Crec que és una bonica manera de destacar l'element viu dels llocs que ens ensenyes.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al menys m'hi esforço per que així sigui. Penso que malgrat els anys, son llocs molt vius!
      Una abraçada Oriol

      Elimina
  8. Me gustan estas fotos cotidianas, y la velocidad lenta le da dinamismo a la foto.
    Un saludo Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy totalmente de acuerdo, esta concretamente 1/10, F/3.5, ISO100.
      Un abrazo Ana

      Elimina
  9. Jo encara recordo el dia que vaig anar a prendre un cafè al Bar Canaletes i em vaig trobar amb la mala noticia que el tancaven. La joventut no em permetia entendre el modernisme. Ara, que no soc jove, ni encara vell, ho entenc menys.
    Un establiment així es una proposta de vida... i hauria de perdurar a les generacions.
    Llàstima. Un altre mala noticia. Ja veig que m’hauré d'afanyar a tornar o nomes quedaran els establiments de menjars americans o les companyies de telefonia.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que estan tancant molts, però també hi ha molts que resisteixen. Sense anar més lluny, l'altre dia vaig estar al nou Núria (l'han re-inaugurat fa poc més d'una setmana), davant de Canaletes, que guarda tot el sabor i encant del vell. L'Ajuntament també comença a implicar-se prohibint fer obres durant un periode determinat de temps als nous llogaters, amb la qual cosa se suposa que tirarà enrere més d'un.
      Una abraçada Jan

      Elimina
  10. Que pena que estos locales con tanta historia se vayan al garete así por las buenas, sin ayudas y pasando de todo.... es tremendo.

    Un abrazote Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta foto està tomada creo, hace un par de meses (paso a menudo por delante ya que me gusta la plaza) y desde hace 4 o 5 semanas està cerrada con las viejas puertas de madera. Una lástima.
      Un abrazo amigo

      Elimina
  11. Y por consiguiente, desaparecera este sitio tannn bonito, para ser sustituido, por uno de esos acristalados, rematados en pvc.
    Una pena
    ¡Que de rincones bonitos tiene Barcelona y tu nos enseñas!
    Un beso Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se si desaparecerá. De momento, como negocio farmaceutico parece ser que si. Espero que la decoración no se altere con el nuevo inquilino, al menos esto es lo que pretende el ayuntamiento con las nuevas normativas para proteger la decoración y el aspecto de los viejos establecimientos.
      Un abrazo Luz

      Elimina
  12. Hola josep, em sap molt greu no passar més pel teu bloc, però és que si no estaria enganxat cada dia hoas i horas i com se sol dir .... Hi ha vida després del ordenador.jajaja! em perdonaràs que no et comenti aquesta sèrie d'imatges que estas traient, però tot i que m'agraden molt, prefereixo esperar fins al final de la mateixa per fer-te un comentari global.Els vull veure poc a poc i disfrutar-les avants de comentar. Una abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et preocupis Jordi, et comprenc perfectament i no solament hi ha vida més enllà de l'ordinador, sinó que es molt més interessant.
      Una abraçada

      Elimina
  13. ...i aquesta per dintre conserva un aire real d'antiguitat farmacèutica en el mobiliari i decoració. A potser menys de 100 metres n'hi ha una altra de l'estil, davant la capella d'en Marcús.

    podi-.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, també la conec, hi haig d'anar un dia d'aquests a veure si la fotografio, el problema es que per allà hi passa mooooolta gent.
      Una abraçada

      Elimina
  14. Realmente es una pena que se cierre negocios con tantos años de historia, Muy bonita amigo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperemos que si reabren con otro negocio, al menos mantengan la decoración externa!
      Un abrazo Paco

      Elimina

  15. ¡Menuda serie de establecimientos característicos! Una serie perfecta en su ejecución.
    Lo de siempre, unos blancos y negros perfectos.

    · Un abrazo

    · CR · & · LMA ·


    ResponElimina
  16. Que recuerdos me están trayendo estos locales josep...En Cáceres mi abuelo montó un pequeño negocio en los años 40 Almacenes Mendoza. y de allí salieron tres en Cáceres y dos en Badajoz.Media familia trabajamos allí...
    Los tiempos nos hacen cambiar de hábitos.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tremendo cuando, encima, se vive en carne própia!.
      Un abrazo Laura

      Elimina
  17. Quina llàstima, veure que establiments amb tanta història i a més tan macos, es tanquin!!... Sort què, sembla que han reaccionat a temps i potser es preservaran els que queden.
    La teva imatge, amb la porta oberta, ja és història.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, em sap greu haver-la fotografiat pocas setmanes abans del tancament, m'hauria agradat també fer-ho per dins.
      Una abraçada Montse

      Elimina
  18. Doncs si que és molt trist. És un dels establiments que si es conservessin, mostrarien als joves els inicis de la medicina, amb tots aquells pots tan fantàstics on es guardava la "ciència".
    Aquí n'hi ha una i m'agrada visitar-la no com a clienta (si pot ser), només per veure aquests prestatges plens de pots antics.

    Aferradetes :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó. Les prestatgeries de les farmàcies antigues, amb el seus pots antics de porcellana, són autèntics museus de la saviesa dels nostres avant-passats que s'hi dedicaven. Tot i que encara se'n conserven algunes, crec que cal preservar-les i evitar que es perdi aquest llegat tan fantàstic.
      Una abraçada Paula

      Elimina
  19. Qué lastima que hayan cerrado Josep. Precisamente son las farmacias "antiguas" las de toda la vida, las que más tesoros encierran en su interior, tanto físicos, por sus envases e instrumentos, como por sus historias. Me gusta mucho estos viajes por el tiempo!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es una pena. A menos de cien metro hay otra de estas farmácias antiguas y que voy a visitar proonto, no sea que también la tengan que cerrar.
      Eskarrik asko eta besarkada bat

      Elimina
  20. Si que és una llastima i gran que tanque una farmacia, la veritat siga dita és força extrany.
    M´agrada la imatge que aportes pel moviment del home que trasnsmet la fugacitat i pas del temps.
    Ben vist i aportat .
    Salutacions !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'imagino que potser pel tema del lloguer, o potser perquè ja no hi ha una generació que vulgui seguir en el negoci... en qualsevol cas, es una pena després de 150 anys d'existència.
      Una abraçada

      Elimina